Velkommen til præstevikar Maja Søgaard Blokager

Fra 1/10 – 31/12 holder sognepræst Iben Johanne Thomsen orlov til at skrive en bog sammen med en kollega (om kristendomsformidling til voksne). I orlovsperioden er sognepræst Maja Søgaard Blokager ansat. Maja præsenterer sig her:

Goddag,

Jeg hedder Maja Søgaard Blokager og jeg er d. 1. oktober – d. 31. december 2019 ansat som præstevikar i Gl. Rye Pastorat under Iben Johanne Thomsens studieorlov.

Inden jeg trækker i arbejdstøjet hos jer, vil jeg gerne præsentere mig selv ganske kort i forhold til vikariatet.

Som præstevikar hos jer vil jeg have et særligt fokus på kirkens "kerneydelser", såsom søndagens gudstjenester, de kirkelige handlinger og samtalerne i denne forbindelse, konfirmandforberedelsen samt undervisningen af minikonfirmander. Her vil jeg møde mennesker i alle livets situationer; i sorg og glæde, til hverdag og festdag.

Det er meget meningsfuldt for mig at fungere som præst i disse forskellige livssituationer. For mit vedkommende er det dog også vigtigt, at det hele kommer til udtryk i et let forståeligt budskab om, at der findes noget, der er større end os selv, som vi kan lægge vores liv i hænderne på, når vi har behov, tid og lyst til det.

En præst skal i mine øjne tale et sprog, som både konfirmanden, landmanden og bogormen kan forstå og få glæde af, og det kan til tider være lidt af en udfordring. Jeg skal dog gøre mit bedste, for at få det til at lykkes, sådan som jeg har gjort det som præst i små ni år efterhånden.

Privat bor jeg i Viby ved Aarhus og er gift med Anders, som jeg har to børn sammen med; Lærke på fem år og Mads på to år.

Min familie og jeg huserer med jævne mellemrum rundt i det midtjyske, da jeg er vokset op i Silkeborg og har min nærmeste familie boende der.

Endvidere har jeg haft bedsteforældre, der boede i Salten, så jeg har været på mange smukke køreture omkring Gl. Rye og Ry. Derfor ved jeg også, at der sælges rigtig gode is nede ved havnen i Ry :)

Jeg kender dog ikke så meget til området udover mine køreture fra barndommen, så jeg vil glæde mig meget til at lære området og dets befolkning lidt bedre at kende, mens jeg er ansat ude ved jer.

På glædeligt gensyn.

De bedste hilsener fra