AFLYST pga Covid19- restriktioner.

Tilmeldte får direkte besked

Religion er kommet for at blive

Foredrag af Kjeld Slot Nielsen

Lektor Ph.d ved Folkekirkens Udd.- og Videnscenter og hjælpepræst i Gl. Rye sogn

Torsdag den 1. oktober kl. 19:30

Skt. Sørens Hus

Tilmelding påkrævet: kontakt@udsyn.dk

For et par generationer siden talte forstandige og kloge mennesker om, at religionens tid var forbi. Naturvidenskabens indsigter og teknikkens nye muligheder ville overtrumfe religionernes gamle verdensforklaringer.

I dag er der ingenting, der tyder på, at religionen er på vej ud af historien. Religionen derimod vendt tilbage og sine steder i en sådan fundamentalistisk form, at det har kaldt en ateistisk modreaktion frem.

I foredraget vil Kjeld Slot Nielsen beskrive religionens genkomst ved hjælp af eksempler fra filosofien, teologien og populærkulturen og give et forsøgsvis svar på, hvad religion er, hvorfor den er kommet for at blive og hvorfor religion er for vigtig til at blive overladt til fundamentalister og ateister.

Fri entré.

Øl eller vand koster kr. 10,-