Konfirmation i Gl. Rye Kirke Konfirmation i Gl. Rye Kirke

Konfirmationsforberedelse

Kristendommen hævder, at vi mennesker er mere end biologi – vi er ”et guddommeligt eksperiment af støv og ånd”, som Grundtvig så smukt siger det. Men hvem er egentlig Gud og hvad kan vi sige om ham? Og hvem er jeg så selv – set i det lys?

Konfirmationsforberedelsen sigter på at tale om netop disse ting. Som konfirmand skal man både lære noget og have det sjovt.  Vi skal sammen undre os og blive klogere – på Gud og på os selv! Vi fordyber os i bibelens fortællinger, lærer trosbekendelsen, synger, beder og holder gudstjeneste. Og ser film, hører musik, tager på udflugt, spiser kage og meget mere!

Praktiske forhold

Konfirmationsforberedelsen begynder i september måned med indskrivningsgudstjeneste og informationsmøde for konfirmander og forældre. Selve konfirmationen finder sted Kr. Himmelfartsdag i Skt. Sørens Kirke.

I Gl. Rye Sogn indbydes alle børn på 7. klassetrin til at deltage i konfirmationsforberedelsen. I august måned sendes indbydelse ud til alle medlemmer af folkekirken. Børn, der ikke er medlemmer af folkekirken, er naturligvis også meget velkomne til undervisningen. Det er ikke nødvendigt at være døbt for at deltage i undervisningen, men dåben er en forudsætning for konfirmationen.

Ring eller mail gerne til Iben, hvis der er spørgsmål.

Iben Johanne Thomsen