Extraordinært MR-møde 25/3

ekstraordinære menighedsrådsmøde

den 25. marts 2015 kl. 17- 18

Mødet  blev holdt i Skt. Sørens hus, Præstegårdsvej 3

Til stede: Iben Thomsen, Hanne Gramstrup, Henrik Olsen, Søren Frandsen, Peter Jøhnk, Anne Vinther, Lene Kjær.

Afbud:

Dagsorden:

27/15: drøftelse af udsigten til etablering af juletræsplantage på de tilstødende marker, ejet af Lars Geil

Beslutning:

Gl. Rye Sogns menighedsråd har behandlet Lars Geils påtænkte etablering af en juletræsplantage på matrikelnummer 19ai Gl. Rye og udtaler i den sammenhæng følgende:

Rådet kan ikke acceptere, at området bliver udlagt som juletræsplantage idet
  • området grænser op til kirkegården
  • området er omfattet af kirkefredningsdeklarationen af 1952 og Exnerfredning.

Menighedsrådet er af den opfattelse, at plantagen vil skæmme indsigten til kirken.

Rådet mener samtidig, at opsætning af et 1,7 meter højt vildthegn er det, fredningsdeklarationen betegner som en skønhedsforstyrrende genstand.

* * *

Fredningen fremgår af dette link til Danmarks Miljøportal og viser hvad fredningen dækker rundt om kirken.

Referat fra sidste (ordinære) menighedsrådsmøde 10. marts 2015

Der er aftalt følgende datoer for menighedsrådsmøder det kommende år:

• 7. april (rettet)
  • 7. maj
  • 4. juni
  • Intet møde i juli
  • 6. august
  • 3. september
  • 1. oktober
  • 5. november (konstituerende møde)
  • 3.december
  • Møderne holdes normalt i Sct. Sørens Hus kl. 19:00.

Det ubevidste taler med

Foredrag af Brian Hansen tirsdag den 17. marts kl. 19:30 i Sct. Sørens Hus.

Måden vi omgås hinanden på spiller langt mere ind på vores psykiske arbejdsmiljø, end vi umiddelbart tror. "Vi bliver vores omgivelser" og hvis vores omgivelser er fyldt med stress og negative energier, vil vi blive påvirket langt mere, end vi tror.

Fri entre (Kaffe & Kage 20,-)

Se mere på UDSYN

GlRyeKirke

TV-indslag om Gl. Rye Kirke som forklarer hvorfor tårnet står alene og ikke er sammenbygget med kirken er nu på You Tube

Udover professionelle historikere og arkæologer deltager kirkens præst og en lokalhistoriker, som viser og fortæller om kirken, Øm Kloster og Sct. Sørens kilde.

Udsendelsen er lavet af Folkekirkeinfo, Århus for TV2OJ, og blev bl. a.  vist på TV2OJ 27. oktober 2014.

Koncert 15. marts

Koncert i Gl. Rye Kirke

Søndag d. 15. marts kl. 16.00Nis Bank-Mikkelsen

”Himmelhøjt jublende, til døden fortvivlet”
    Anne Franks dagbog, traditionel klezmermusik og Bachkoraler

Nis Bank-Mikkelsen, oplæsning
    Jens Schou, klarinet
    Anders Singh Vesterdahl, harmonika

Søndag d. 15. marts kl. 16.00 tager koncerten i Gl. Rye Kirke udgangspunkt i Anne Franks dagbog, en af de mest læste bøger i verden, og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under Anden Verdenskrig.

Anne Frank var under jorden på flugt fra nazisterne. I august 1944 blev familiens gemmested afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper. Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb.

I koncertens tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet ANNE.  Tilsvarende har de udvalgte musikstykker- koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre - både jubelen og fortvivlelsen i sig.
    Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2.verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Koncertens to klezmermusikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

Ved koncerten medvirker Nis Bank-Mikkelsen, skuespiller og berømmet oplæser, Jens Schou, der er Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og fandenivoldske livsglæde og Anders Singh Vesterdahl, harmonikaspiller med verdensmusik som speciale. Han er et centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

Alle er meget velkomne til en helt særlig oplæsningskoncert, hvor der er fri entre.

Til opslagstavlen

_MG_3524Aw.jpg