Sangaften 2/10

Sangaften

Aage Augustinus

Torsdag d. 2. oktober 2014, kl. 19:30

Sangaften med tidligere højskoleforstander og præst Aage Augustinus. Han er kendt som en eminent fortæller, og man kan derfor glæde sig til på bedste vis at blive ledt igennem en aften med højskolesang og levende fortælling på programmet. Undervejs byder Udsyn og menighedsrådet på kaffe og kage. Alle er velkomne.

Aage Augustinus

Kirkehøjskole 2014

Kirkehøjskole i efteråret 2014

Tema: Martin Luther

I 2017 er det 500-året for den lutherske reformation. Det er derfor tid nu til at besinde sig på arven fra Martin Luther og på, hvad det egentlig vil sige at være evangelisk-luthersk. I efteråret 2014 indbyder sognene i Ry-området til kirkehøjskole om netop det! Alle interesserede er velkomne! Der kræves ingen særlige forudsætninger, ud over lysten til at blive klogere og måske bidrage til debatten!

Fredag d. 3.10 i Ry sognegård:

Rektor emeritus Niels Thomsen, København: ”Hos Luther i Wittenberg” – en historisk og teologisk indføring i Luthers univers

Fredag d. 10.10 i Tulstrup Præstegård:

Sognepræst Thomas Reinholdt, Hjørring: ”De reformatoriske kernebegreber” – Foredraget indkredser det centrale i Luthers syn på forholdet mellem Gud og menneske, bibel- og kirkesyn.

Fredag d. 24.10 i Låsby Kirkehus:

Sognepræst Kjeld Slot Nielsen, Tilst: "Du tænker alt for menneskeligt om Gud Erasmus" – indføring i skriftet ”Om den trælbundne vilje”

Fredag d. 31.10 i Skt. Sørens hus, Gl. Rye:

Sognepræst Arne Holst Larsen, Brande: ”Om Gud – Over for Gud” – om genopdagelsen af det reformatoriske anliggende i det 20. århundrede

Fredag d. 7.11 i Ry Sognegård:

Sognepræst Iben Johanne Thomsen, Gl. Rye: ”Herre hør vor bøn!” – om den lutherske gudstjeneste og om luthersk fromhed og spiritualitet

Alle gange fra kl. 9 – ca. 12

Med venlig hilsen Iben Johanne Thomsen, sognepræst

Sidste nyt

Dagsorden til næste menighedsrådsmøde 11. september

Børnegudstjeneste med spisning

Kom og vær med !

Onsdag den 10. september kl. 17 - 18:30

Vi begynder i Sct. Sørens Kirke. Efter gudstjenesten hygger vi os og spiser sammen i sogneuset.

Børn spiser gratis - forældrene betaler 40,- for maden, der betales på dagen

Børnegudstjeneste

Søndag den 17. august indbød menighedsrådet alle interesserede til møde i Skt. Sørens hus. Her fortalte menighedsrådet om sit arbejde i det forgangne år og om planerne for sogn og kirkeliv i den nære fremtid. Der blev også mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådet og drøfte kirkelivet i Gl. Rye sogn.

Man kan her læse et referat fra mødet samt Formandens beretning.

Endvidere blev der præsenteret en oversigt over de forskellige begivenheder over året, så man lettere kan holde styr på hvornår der er koncerter og møder m.v.

Klik på linkene herunder for at se "Århjulene"

Årshjulet for 2013-14 og

Årshjulet for 2014-15

Referat fra sidste menighedsrådsmøde 7. august.

Taizesang (weekend)

Weekend med Taizesang

Fredag og lørdag d. 10-11. oktober

Fredag aften d. 10 oktober fra 19.30 – 21 og lørdag d. 11 fra 10 - ca 17 oktober er der taizesang i kirken og let frokost samt eftermiddagskaffe i sognehuset.

En gåtur i lyngbakkerne er også indlagt i programmet.
Skulle der komme kirkelige begivenheder, så har de første prioritet til kirken, og i så fald synger vi over i sognehuset.

Pris 50-60kr.

Kendskab til Taizesang er forudsætning.

Er man i tvivl så kontakt Morten (21702054) eller Ingelise (22347571) eller Kirsten (30583122).

Tilmelding senest d. 3 oktober.

Friluftsgudtjeneste på Himmelbjerget

Udendørs gudstjeneste på Himmelbjerget

Søndag den 31. august 2014 kl. 11:00

Tag frokostkurven med og indled en festlig søndag på Himmelbjerget med fællessang og gudstjeneste.

Gudstjeneste på Himmelbjerget

Ligesom sidste år har vi fået et af de dygtigste og mest anerkendte bluesorkestre i ind- og udland til at medvirke ved gudstjenesten.

Orkestret hedder "Shades of Blue" og består af trommeslager Claus Daugaard og Bassist Morten Braüner, der begge er fra Ry, og Guitarist Uffe Steen Jensen og sanger James Loveless, der er fra Århus.

Orkestret vil krydre gudstjenesten med nogle af deres egne numre. Og vi skal selvfølgelig også synge fællessalmer, holde nadver og høre en prædiken.

Den første udendørs-gudstjeneste på Himmelbjerget fik en vældig tilslutning og succesen er blev gentaget hvert år med op mod 200 kirkegængere.

Det er en fælles gudstjeneste arrangeret af Dover, Alling, Tulstrup, Ry og Gl. Rye sogne med alle 4 præster som aktive medvirkende.

Dover, Alling, Tulstrup, Ry og Gl. Rye sogne.

Gudstjeneste på Himmelbjerget

Flere artikler...