Sidste nyt

Referat fra sidste menighedsrådsmøde 9. oktober

Søndag den 17. august indbød menighedsrådet alle interesserede til møde i Skt. Sørens hus. Her fortalte menighedsrådet om sit arbejde i det forgangne år og om planerne for sogn og kirkeliv i den nære fremtid. Der blev også mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådet og drøfte kirkelivet i Gl. Rye sogn.

Man kan her læse et referat fra mødet samt Formandens beretning.

Endvidere blev der præsenteret en oversigt over de forskellige begivenheder over året, så man lettere kan holde styr på hvornår der er koncerter og møder m.v.

Klik på linkene til venstre (i menu'en) for at se "Århjulene"

Koncert 16. nov.

Koncert med Mariehøj Pigekor

i Gl.Rye Kirke Søndag den 16. november kl. 16

I den mørkeste novemberskumring er der koncert med Mariehøj Pigekor i Gl. Rye Kirke. Koret hører til i Silkeborg og består af meget erfarne korsangere.

Mariehøj Pigekor er som koncertkor ret nyt, men dirigent Inger Budde Dusgård har flere gange gæstet Gl. Rye Kirke sammen med det nu opløste Midtjysk Pigekor og sin mand, den klassiske guitarist Ole Dusgård.

Ole Dusgård kommer også med denne gang, hvor han vil akkompagnere koret og spille soloværket: ”Asturias” af den spanske komponist Albéniz.

Mariehøj Pigekor vil ved koncerten synge et varieret program, bl.a. nogle salmer og den smukke ”Cantique de Jean Racine” af den franske komponist Fauré, Tove Ditlevsens digt ”Så tag mit hjerte” med musik af Michael Bojesen og en morsom udgave af ”Det var en lørdag aften”.

Alle er meget velkomne.

Der er fri entre.

Pigekor

Kirkehøjskole 2014

Kirkehøjskole i efteråret 2014

Tema: Martin Luther

I 2017 er det 500-året for den lutherske reformation. Det er derfor tid nu til at besinde sig på arven fra Martin Luther og på, hvad det egentlig vil sige at være evangelisk-luthersk. I efteråret 2014 indbyder sognene i Ry-området til kirkehøjskole om netop det! Alle interesserede er velkomne! Der kræves ingen særlige forudsætninger, ud over lysten til at blive klogere og måske bidrage til debatten!

Fredag d. 3.10 i Ry sognegård:

Rektor emeritus Niels Thomsen, København: ”Hos Luther i Wittenberg” – en historisk og teologisk indføring i Luthers univers

Fredag d. 10.10 i Tulstrup Præstegård:

Sognepræst Thomas Reinholdt, Hjørring: ”De reformatoriske kernebegreber” – Foredraget indkredser det centrale i Luthers syn på forholdet mellem Gud og menneske, bibel- og kirkesyn.

Fredag d. 24.10 i Låsby Kirkehus:

Sognepræst Kjeld Slot Nielsen, Tilst: "Du tænker alt for menneskeligt om Gud Erasmus" – indføring i skriftet ”Om den trælbundne vilje”

Fredag d. 31.10 i Skt. Sørens hus, Gl. Rye:

Sognepræst Arne Holst Larsen, Brande: ”Om Gud – Over for Gud” – om genopdagelsen af det reformatoriske anliggende i det 20. århundrede

Fredag d. 7.11 i Ry Sognegård:

Sognepræst Iben Johanne Thomsen, Gl. Rye: ”Herre hør vor bøn!” – om den lutherske gudstjeneste og om luthersk fromhed og spiritualitet

Alle gange fra kl. 9 – ca. 12

Med venlig hilsen Iben Johanne Thomsen, sognepræst

Julekoncert

Julekoncert 2014 med Herning Kirkes Drengekor

Torsdag, d. 11. dec. kl. 19.00 er der julekoncert i Gl. Rye Kirke.

Herning Kirkes Drengekor med dirigent Mads Bille og organist Kristian Marius Andersen

Herning Kirkes Drengekor

_MG_3526Aw.jpg