Sidste nyt

HUSK

Søndag den 7. september kl. 9.30 er der indskrivningsgudstjeneste i Skt. Sørens Kirke og bagefter orienteringsmøde i Skt. Sørens hus for konfirmander og forældre.Ved indskrivningen bedes dette STAMKORT medbragt i udfyldt stand. Se mere her

 

Søndag den 17. august indbød menighedsrådet alle interesserede til møde i Skt. Sørens hus. Her fortalte menighedsrådet om sit arbejde i det forgangne år og om planerne for sogn og kirkeliv i den nære fremtid. Der blev også mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådet og drøfte kirkelivet i Gl. Rye sogn.

Man kan her læse et referat fra mødet samt Formandens beretning.

Endvidere blev der præsenteret en oversigt over de forskellige begivenheder over året, så man lettere kan holde styr på hvornår der er koncerter og møder m.v.

Klik på linkene herunder for at se "Århjulene"

Årshjulet for 2013-14 og

Årshjulet for 2014-15

Referat fra sidste menighedsrådsmøde 7. august.


 
Orgelkoncert 7. sep.

Jeg hørte lyden af deres vinger

Orgelkoncert i Gl. Rye Kirke

Søndag 7. sep. 2014 Kl. 16.00

Lára Bryndís Eggertsdóttir, orgel

Midt i ilden var der noget, der lignede fire levende væsener. De så sådan ud: De lignede mennesker; hver af dem havde fire ansigter og fire vinger. Jeg hørte lyden af deres vinger, når de gik, som lyden af vældige vande, som den Almægtiges røst, en buldren som lyden af en hær; når de stod stille, sænkede de vingerne. (Ezekiels bog 1, 5-6 og 1,24)

Lára Bryndís Eggertsdóttir er nyuddannet organist fra Det Jyske Musikkonservatorium og initiativtager til et ambitiøst orgelmusikprojekt. I mangel på islandsk orgelmusik har hun bedt syv islandske komponister om at give deres bud på fortolkninger af en række fortællinger fra Biblen, hvor engle, keruber, fugle og endda dragers vinger er det gennemgående tema. Da hun ledte efter inspiration til projektet, opdagede hun, at ”Der var vingesus over det hele. Vingede engle som bringer det gode budskab, vingede drager fra fortællinger i det gamle testamente, vingede fugle i Jesu lignelser. Især fortællingen om da Ezekiel blev kaldet til profet og keruberne åbenbarede sig for ham, syntes jeg var fascinerende.”


Komponisterne har brugt bibelteksterne som inspiration, men har derudover haft frie hænder. Værkerne skulle dog bestå af to til fire satser, hvor hver enkelt sats alene er velegnet til brug ved gudstjenester – men når satserne står sammen danner de et større værk, som egner sig til koncertopførelse. Projektet blev uropført på det store Klaisorgel i symfonisk sal i Aarhus i juni i år og opføres til efteråret i Københavns Domkirke. Men forinden kan man i Gl. Rye Kirke glæde sig til at høre det på alle måder fantastiske værk bestående af 20 forskellige satser med forskellig længde og karakter. Nogle er svævende glade, andre alvorlige og dramatiske, nogle er poetiske og meditative, men alle har det til fælles, at det med udgangspunkt i bibelske tekster er blevet til fremragende musik.

 

Lára Bryndís Eggertsdóttir er født og opvokset i Island, men har boet i Danmark siden 2008. Hun afsluttede sin kandidatuddannelse fra DJM med orgel og cembalo som hovedfag i foråret 2014 med højeste karakter. I oktober 2013 vandt hun 2. pris i Prinsens Musikkorps solistkonkurrence, og i januar 2014 blev hun tildelt Rotary musikpris i Island for unge musikalske talenter. 

 
Friluftsgudtjeneste på Himmelbjerget

Udendørs gudstjeneste på Himmelbjerget

Søndag den 31. august 2014 kl. 11:00

Tag frokostkurven med og indled en festlig søndag på Himmelbjerget med fællessang og gudstjeneste.

Gudstjeneste på Himmelbjerget

 

Gudstjeneste på Himmelbjerget

Ligesom sidste år har vi fået et af de dygtigste og mest anerkendte bluesorkestre i ind- og udland til at medvirke ved gudstjenesten.

Orkestret hedder "Shades of Blue" og består af trommeslager Claus Daugaard og Bassist Morten Braüner, der begge er fra Ry, og Guitarist Uffe Steen Jensen og sanger James Loveless, der er fra Århus.

 

Orkestret vil krydre gudstjenesten med nogle af deres egne numre. Og vi skal selvfølgelig også synge fællessalmer, holde nadver og høre en prædiken.

 

Den første udendørs-gudstjeneste på Himmelbjerget fik en vældig tilslutning og succesen er blev gentaget hvert år med op mod 200 kirkegængere.

 

Det er en fælles gudstjeneste arrangeret af Dover, Alling, Tulstrup, Ry og Gl. Rye sogne med alle 4 præster som aktive medvirkende.

 

 

 

 

Dover, Alling, Tulstrup, Ry og Gl. Rye sogne. 

 

Gudstjeneste på Himmelbjerget

Gudstjeneste på Himmelbjerget

Gudstjeneste på Himmelbjerget

 
Kirkehøjskole 2014

Kirkehøjskole i efteråret 2014

Tema: Martin Luther

I 2017 er det 500-året for den lutherske reformation. Det er derfor tid nu til at besinde sig på arven fra Martin Luther og på, hvad det egentlig vil sige at være evangelisk-luthersk. I efteråret 2014 indbyder sognene i Ry-området til kirkehøjskole om netop det! Alle interesserede er velkomne! Der kræves ingen særlige forudsætninger, ud over lysten til at blive klogere og måske bidrage til debatten!

Fredag d. 3.10 i Ry sognegård:

Rektor emeritus Niels Thomsen, København: ”Hos Luther i Wittenberg” – en historisk og teologisk indføring i Luthers univers

Fredag d. 10.10 i Tulstrup Præstegård:

Sognepræst Thomas Reinholdt, Hjørring: ”De reformatoriske kernebegreber” – Foredraget indkredser det centrale i Luthers syn på forholdet mellem Gud og menneske, bibel- og kirkesyn.

Fredag d. 24.10 i Låsby Kirkehus:

Sognepræst Kjeld Slot Nielsen, Tilst: "Du tænker alt for menneskeligt om Gud Erasmus" – indføring i skriftet ”Om den trælbundne vilje”

Fredag d. 31.10 i Skt. Sørens hus, Gl. Rye:

Sognepræst Arne Holst Larsen, Brande: ”Om Gud – Over for Gud” – om genopdagelsen af det reformatoriske anliggende i det 20. århundrede

Fredag d. 7.11 i Ry Sognegård:

Sognepræst Iben Johanne Thomsen, Gl. Rye: ”Herre hør vor bøn!” – om den lutherske gudstjeneste og om luthersk fromhed og spiritualitet

Alle gange fra kl. 9 – ca. 12

Med venlig hilsen Iben Johanne Thomsen, sognepræst

 
Taizesang (weekend)

Weekend med Taizesang

Fredag og lørdag d. 10-11. oktober

Fredag aften d. 10 oktober fra 19.30 – 21 og lørdag d. 11 fra 10 - ca 17 oktober er der taizesang i kirken og let frokost samt eftermiddagskaffe i sognehuset.

En gåtur i lyngbakkerne er også indlagt i programmet.
Skulle der komme kirkelige begivenheder, så har de første prioritet til kirken, og i så fald synger vi over i sognehuset.

Pris 50-60kr.

Kendskab til Taizesang er forudsætning.

Er man i tvivl så kontakt Morten (21702054) eller Ingelise (22347571) eller Kirsten (30583122).

Tilmelding senest d. 3 oktober.

 
«FørsteForrige12NæsteSidste»

Side 1 af 2
_MG_3573Aw.jpg