Sidste nyt

4. søndag i advent deltager Sct. Sørens Kor og hjælper med at "synge julen ind". Det er 21. december kl. 16:00Børnekoret 2010

Referat fra sidste menighedsrådsmøde 4. december

Gudstjenestelisten for december er opdateret og der er nu også januar og februar med.

GlRyeKirke

TV-indslag om Gl. Rye Kirke som forklarer hvorfor tårnet står alene og ikke er sammenbygget med kirken er nu på You Tube

Udover professionelle historikere og arkæologer deltager kirkens præst og en lokalhistoriker, som viser og fortæller om kirken, Øm Kloster og Sct. Sørens kilde.

Udsendelsen er lavet af Folkekirkeinfo, Århus for TV2OJ, og blev vist på TV2OJ 27. oktober 2014.

Julekoncert

Julekoncert 2014 med Herning Kirkes Drengekor

Torsdag, d. 11. dec. kl. 19.00 er der julekoncert i Gl. Rye Kirke.

Herning Kirkes Drengekor med dirigent Mads Bille og organist Kristian Marius Andersen

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor blev stiftet i 1949 og er et af landets ældste drenge- og mandskor. Koret er inspireret af den klassiske engelske klang og kortradition og består af 50 drenge og mænd, som næsten alle har sunget i koret siden 10 års alderen. For mange af sangeren er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som enten sanger, instrumentalist eller underviser.

Herning Kirkes Drengekor giver årligt omkring 25 koncerter i ind- og udland og har i de seneste år været på adskillige turnéer i Europa og USA med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom og Grace Cathedral i San Francisco.

Koret har optrådt i mange forskellige sammenhænge - fra Søren Ryges haveprogram til samarbejde med rockbands og symfoniorkestre.

I den anmelderroste dokumentarfilm 'En stemme for livet' følger man drengekoret over flere år fra 2007-2008 og går tæt på sangere og dirigent ved korprøver og koncerter i Danmark og Berlin. I dokumentarfilmen 'Tangentspilleren' fra 2013 medvirker koret i en mindre rolle, mens hovedpersonen er korets faste akkompagnatør, Kristian Marius Andersen.

Alle var meget velkomne til en fornem julekoncert og det havde rigtig mange benyttet sig af. som det kan anes herunder var samtlige pladser besat. Her er koret på vej ind i kirken under sang.

Publikum fik også selv lov til at synge med på nogle fællessalmer - sammen med koret.

Vi hørte også en flot solo

Selvom man sidder i den anden ende af kirken med ryggen til dirigenten skal man som organist stadig følge dirigentens taktslag.

Efter koncerten gik koret ud under stående applaus

_MG_3567Aw.jpg