Julekoncert

Julekoncert 2014 med Herning Kirkes Drengekor

Torsdag, d. 11. dec. kl. 19.00 er der julekoncert i Gl. Rye Kirke.

Herning Kirkes Drengekor med dirigent Mads Bille og organist Kristian Marius Andersen

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor blev stiftet i 1949 og er et af landets ældste drenge- og mandskor. Koret er inspireret af den klassiske engelske klang og kortradition og består af 50 drenge og mænd, som næsten alle har sunget i koret siden 10 års alderen. For mange af sangeren er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som enten sanger, instrumentalist eller underviser.

Herning Kirkes Drengekor giver årligt omkring 25 koncerter i ind- og udland og har i de seneste år været på adskillige turnéer i Europa og USA med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom og Grace Cathedral i San Francisco.

Koret har optrådt i mange forskellige sammenhænge - fra Søren Ryges haveprogram til samarbejde med rockbands og symfoniorkestre.

I den anmelderroste dokumentarfilm 'En stemme for livet' følger man drengekoret over flere år fra 2007-2008 og går tæt på sangere og dirigent ved korprøver og koncerter i Danmark og Berlin. I dokumentarfilmen 'Tangentspilleren' fra 2013 medvirker koret i en mindre rolle, mens hovedpersonen er korets faste akkompagnatør, Kristian Marius Andersen.

Alle er meget velkomne til fornem julekoncert, hvortil der selvfølgelig er fri entre.

Sidste nyt

Referat fra sidste menighedsrådsmøde 13. november

Gudstjenestelisten for december er klar

Dagsorden til næste menighedsrådsmøde den 13. november, hvor rådet skal konstituere sig til næste kriekår.

GlRyeKirke

TV-indslag om Gl. Rye Kirke som forklarer hvorfor tårnet står alene og ikke er sammenbygget med kirken er nu på You Tube

Udover professionelle historikere og arkæologer deltager kirkens præst og en lokalhistoriker, som viser og fortæller om kirken, Øm Kloster og Sct. Sørens kilde.

Udsendelsen er lavet af Folkekirkeinfo, Århus for TV2OJ, og blev vist på TV2OJ 27. oktober 2014.

Søndag den 17. august indbød menighedsrådet alle interesserede til møde i Skt. Sørens hus. Her fortalte menighedsrådet om sit arbejde i det forgangne år og om planerne for sogn og kirkeliv i den nære fremtid. Der blev også mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådet og drøfte kirkelivet i Gl. Rye sogn.

Man kan her læse et referat fra mødet samt Formandens beretning.

Endvidere blev der præsenteret en oversigt over de forskellige begivenheder over året, så man lettere kan holde styr på hvornår der er koncerter og møder m.v.

Klik på linkene til venstre (i menu'en) for at se "Århjulene"

Koncert 16. nov.

Koncert med Mariehøj Pigekor

i Gl.Rye Kirke Søndag den 16. november kl. 16

I den mørkeste novemberskumring er der koncert med Mariehøj Pigekor i Gl. Rye Kirke. Koret hører til i Silkeborg og består af meget erfarne korsangere.

Mariehøj Pigekor er som koncertkor ret nyt, men dirigent Inger Budde Dusgård har flere gange gæstet Gl. Rye Kirke sammen med det nu opløste Midtjysk Pigekor og sin mand, den klassiske guitarist Ole Dusgård.

Ole Dusgård kommer også med denne gang, hvor han vil akkompagnere koret og spille soloværket: ”Asturias” af den spanske komponist Albéniz.

Mariehøj Pigekor vil ved koncerten synge et varieret program, bl.a. nogle salmer og den smukke ”Cantique de Jean Racine” af den franske komponist Fauré, Tove Ditlevsens digt ”Så tag mit hjerte” med musik af Michael Bojesen og en morsom udgave af ”Det var en lørdag aften”.

Alle er meget velkomne.

Der er fri entre.