Sidste nyt

Søndag den 7. september kl. 9.30 er der indskrivningsgudstjeneste i Skt. Sørens Kirke og bagefter orienteringsmøde i Skt. Sørens hus for konfirmander og forældre.Ved indskrivningen bedes dette STAMKORT medbragt i udfyldt stand. Se mere her

Sommeraftener i Gl. Rye

Tag familie eller venner med og læg et besøg ved Skt. Sørens kirke ind i sommeraftenturen. Torsdage fra 19 – 21.30 fra uge 26 til 31 er der mulighed for at besøge tårnet og nyde den fine udsigt over Gl. Rye og Mossø.  Tårnet og kirken er i øvrigt altid åbent i den tid, hvor personalet er på kirkegården.

Med venlig hilsen menighedsrådet
Sognemøde søndag den 17. august
Søndag den 17. august indbyder menighedsrådet alle interesserede til møde i Skt. Sørens hus. Her fortæller menighedsrådet om sit arbejde i det forgangne år og om planerne for sogn og kirkeliv i den nære fremtid. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådet og drøfte kirkelivet i Gl. Rye sogn.
Vi begynder i kirken med gudstjeneste kl. 9.30 og fortsætter i Skt. Sørens hus med møde og et let traktement.

Alle er hjerteligt velkomne!

Lidt billeder der viser hvad minkonfirmanderne har fået tiden til at gå med kan ses under "Minikonfirmander"

Der er kommet ny prisliste fra provstiet:  Prisliste - alle ydelser i Skanderborg provsti.

Billedet her er fra  Spillemandsmessen.

Orgelkoncert 7. sep.

Jeg hørte lyden af deres vinger

Orgelkoncert i Gl. Rye Kirke

Søndag 7. sep. 2014 Kl. 16.00

Lára Bryndís Eggertsdóttir, orgel

Midt i ilden var der noget, der lignede fire levende væsener. De så sådan ud: De lignede mennesker; hver af dem havde fire ansigter og fire vinger. Jeg hørte lyden af deres vinger, når de gik, som lyden af vældige vande, som den Almægtiges røst, en buldren som lyden af en hær; når de stod stille, sænkede de vingerne. (Ezekiels bog 1, 5-6 og 1,24)

Lára Bryndís Eggertsdóttir er nyuddannet organist fra Det Jyske Musikkonservatorium og initiativtager til et ambitiøst orgelmusikprojekt. I mangel på islandsk orgelmusik har hun bedt syv islandske komponister om at give deres bud på fortolkninger af en række fortællinger fra Biblen, hvor engle, keruber, fugle og endda dragers vinger er det gennemgående tema. Da hun ledte efter inspiration til projektet, opdagede hun, at ”Der var vingesus over det hele. Vingede engle som bringer det gode budskab, vingede drager fra fortællinger i det gamle testamente, vingede fugle i Jesu lignelser. Især fortællingen om da Ezekiel blev kaldet til profet og keruberne åbenbarede sig for ham, syntes jeg var fascinerende.”

Komponisterne har brugt bibelteksterne som inspiration, men har derudover haft frie hænder. Værkerne skulle dog bestå af to til fire satser, hvor hver enkelt sats alene er velegnet til brug ved gudstjenester – men når satserne står sammen danner de et større værk, som egner sig til koncertopførelse. Projektet blev uropført på det store Klaisorgel i symfonisk sal i Aarhus i juni i år og opføres til efteråret i Københavns Domkirke. Men forinden kan man i Gl. Rye Kirke glæde sig til at høre det på alle måder fantastiske værk bestående af 20 forskellige satser med forskellig længde og karakter. Nogle er svævende glade, andre alvorlige og dramatiske, nogle er poetiske og meditative, men alle har det til fælles, at det med udgangspunkt i bibelske tekster er blevet til fremragende musik.

Lára Bryndís Eggertsdóttir er født og opvokset i Island, men har boet i Danmark siden 2008. Hun afsluttede sin kandidatuddannelse fra DJM med orgel og cembalo som hovedfag i foråret 2014 med højeste karakter. I oktober 2013 vandt hun 2. pris i Prinsens Musikkorps solistkonkurrence, og i januar 2014 blev hun tildelt Rotary musikpris i Island for unge musikalske talenter.

Sangaften 2/10

Sangaften

Aage Augustinus

Torsdag d. 2. oktober 2014, kl. 19:30

Sangaften med tidligere højskoleforstander og præst Aage Augustinus. Han er kendt som en eminent fortæller, og man kan derfor glæde sig til på bedste vis at blive ledt igennem en aften med højskolesang og levende fortælling på programmet. Undervejs byder Udsyn og menighedsrådet på kaffe og kage. Alle er velkomne.

Aage Augustinus

_MG_3526Aw.jpg