Koncert 15. marts

Koncert i Gl. Rye Kirke

Søndag d. 15. marts kl. 16.00Nis Bank-Mikkelsen

”Himmelhøjt jublende, til døden fortvivlet”
Anne Franks dagbog, traditionel klezmermusik og Bachkoraler

Nis Bank-Mikkelsen, oplæsning
Jens Schou, klarinet
Anders Singh Vesterdahl, harmonika

Søndag d. 15. marts kl. 16.00 tager koncerten i Gl. Rye Kirke udgangspunkt i Anne Franks dagbog, en af de mest læste bøger i verden, og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under Anden Verdenskrig.

Anne Frank var under jorden på flugt fra nazisterne. I august 1944 blev familiens gemmested afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper. Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb.

I koncertens tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet ANNE.  Tilsvarende har de udvalgte musikstykker- koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre - både jubelen og fortvivlelsen i sig.
Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2.verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Koncertens to klezmermusikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

Ved koncerten medvirker Nis Bank-Mikkelsen, skuespiller og berømmet oplæser, Jens Schou, der er Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og fandenivoldske livsglæde og Anders Singh Vesterdahl, harmonikaspiller med verdensmusik som speciale. Han er et centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

Alle er meget velkomne til en helt særlig oplæsningskoncert, hvor der er fri entre.

Til opslagstavlen

Afskedsreception

Invitation til afskedsreception.

TorkildI anledning af at vores graver Torkild Jensen har valgt at gå på pension, inviteres menighed, venner og familie til reception d. 27. februar kl. 15.30 - 17 i Skt. Sørens Hus.

Menighedsrådet er vært ved et lettere traktement og der vil være mulighed for at sige farvel samt takke Torkild for hans store indsats ved Gl. Rye kirke de sidste 14 år.

Tilmelding gerne, men ikke en forudsætning, til Mette Lai på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. senest d. 26. 2.

På gensyn
Gl. Rye Menighedsråd

Her er lidt stemningsbilleder fra receptionen

Torkilds afskedsreception Gavebordet
 Torkilds afskedsreception
 Torkilds afskedsreceptionDer var samlet ind til en kopi af det gamle røgelseskar.
 Torkilds afskedsreception
 Torkilds afskedsreceptionIngen tvivl om at gaven faldt i god jord

Torkilds afskedsreception Definitivt slut, nøglen er afleveret til Peter Jøhnk

Torkilds afskedsreception

Torkilds afskedsreceptionEn flot kopi af røgelseskarret.

Gudstjenestelisten for april er ajourført

Referat fra sidste menighedsrådsmøde 4. februar 2015

Der er aftalt følgende datoer for menighedsrådsmøder det kommende år:

• 8. januar
  • 4. februar
  • 5. marts
  • 7. april (rettet)
  • 7. maj
  • 4. juni
  • Intet møde i juli
  • 6. august
  • 3. september
  • 1. oktober
  • 5. november (konstituerende møde)
  • 3.december
  • Møderne holdes normalt i Sct. Sørens Hus kl. 19:00.

GlRyeKirke

TV-indslag om Gl. Rye Kirke som forklarer hvorfor tårnet står alene og ikke er sammenbygget med kirken er nu på You Tube

Udover professionelle historikere og arkæologer deltager kirkens præst og en lokalhistoriker, som viser og fortæller om kirken, Øm Kloster og Sct. Sørens kilde.

Udsendelsen er lavet af Folkekirkeinfo, Århus for TV2OJ, og blev vist på TV2OJ 27. oktober 2014.