Kjeld ude med riven.jpeg Kjeld ude med riven.jpeg

UDSYN

UDSYN er Himmelbjergegnens foredrags- og debatforening, som sørger for at der holdes aktuelle foredrag i Gl. Rye.

Generelt om foreningen:

Foreningen startede i 2008 og drives kun af frivillig, ulønnet arbejdskraft.

Alle foredrag arrangeres i samarbejde med Gl. Rye menighedsråd og foregår i Skt. Sørens hus (sognehuset)

Udflugter koster kr. 150,- alt incl. (bus, entré, mad og en øl/vand).

Kommende foredrag:

Torsdag den 14. oktober kl. 19:30

Foredrag ved lektor Folkekirkens udd.- og videnscenter, ph.d. Kjeld Slot Nielsen: Religion er kommet for at blive

For et par generationer siden talte forstandige og kloge mennesker om, at religionens tid var forbi. Naturvidenskabens indsigter og teknikkens nye muligheder ville overtrumfe religionernes gamle verdensforklaringer. I dag er der ingenting, der tyder på, at religionen er på vej ud af historien. Religionen derimod vendt tilbage og sine steder i en sådan fundamentalistisk form, at det har kaldt en ateistisk modreaktion frem. I mit foredrag vil jeg beskrive religionens genkomst ved hjælp af eksempler fra filosofien, teologien og populærkulturen og give et forsøgsvis svar på, hvad religion er, hvorfor den er kommet for at blive og hvorfor religion er for vigtig til at blive overladt til fundamentalister og ateister.

Der er fri entré til aftenforedrag – kaffe og kage koster kr. 20,-.

Iben Johanne Thomsen